رواقیگری؛ فلسفۀ زیستن خردمندانه
نویسنده: جوناس سالزگبر مترجم: سینا بحیرایی
این کتاب همان وعدهای را دنبال میکند که فلسفۀ رواقیگری به دنبالش است؛ به شما یاد میدهد که چگونه یک زندگی بسیار شاد و آرام داشته باشید و همچنین به شما میآموزد که حتی هنگام مواجهه با بدبیاریها، این ویژگیها را حفظ کنید. این کتاب به شما یاد میدهد که برای هر اتفاقی آماده باشید، دژی از توانایی باشید؛ تزلزلناپذیر، ریشهدار، از نظر احساسی قوی و حتی در میانۀ بحرانها به طور خارقالعادهای آرام و اندیشمند.
تمام فلسفههای باستانی معتقد بودند که هدف نهایی زندگی رضایت خاطر است. به عقیدهٔ رواقیون این رضایت خاطر از زندگی موافق طبیعت (Living in agreement with nature) به دست میآید که گاه با شعار «از طبیعت پیروی کن» مطرح میشود
رواقیگری مکتب فلسفی کهنی است که پیش از میلاد مسیح در یونان ظهور کرد، در قرن دوم میلادی در رم شکوفا شد و تا به امروز همواره مورد توجه بوده است. بزرگان این مکتب از اپیکتتوس تا مارکوس آئورلیوس و سنکا به دنبال مفهوم خوشروانی در زندگی بودهاند و رضایت از زندگی را به عنوان اصل مهم فلسفه خود ابراز کردهاند. خرد جاری در این فلسفۀ باستانی بیزمان است و ارزشی غیرقابل انکار در جستوجو برای یافتن یک زندگی شاد و پرمعنا دارد این کتاب همان وعدهای را دنبال میکند که فلسفۀ رواقیگری به دنبالش است؛ به شما یاد میدهد که چگونه یک زندگی بسیار شاد و آرام داشته باشید و همچنین به شما یاد میدهد که حتی هنگام مواجهه با بدبیاریها، این ویژگیها را حفظ کنید. این کتاب به شما یاد میدهد که برای هر اتفاقی آماده و تزلزلناپذیر، ریشهدار، از نظر احساسی قوی و حتی در میانۀ بحرانها به طور خارقالعادهای آرام و اندیشمند باشید. این کتاب در اصل نقشۀ گنج شماست. شما را با فیلسوفانی پیشرو آشنا کرده و شما را به درکی کلی و راحت از فلسفه میرساند. اصول اساسی را به شما آموزش میدهد. ۵۵ تمرین رواقی و نکاتی مفید در اختیار شما میگذارد که میتوانید در زندگی چالشبرانگیز خود به کار بگیرید. و مهمتر از همه به شما یاد میدهد که چگونه بتوانید صفحات یک کتاب را در دنیای واقعی خود به صورت عملی به کار بگیرید.
جوناس سالزگبر
جوناس سالزگبر نویسندهای است که از رواقیگری مینویسد. او در تلاش برای رسیدن به بهترین نسخۀ خود از فلسفۀ کهن رواقیگری میگوید. در هستۀ اصلی این فلسفۀ عملی، هدف داشتن زندگی سعادتمندانه حتی در برابر مشکلات است.
خوانندۀ ایرانی عزیز حالا که این یادداشت را مینویسم، دقیقاً دو سال از انتشار کتاب کوچکِ رواقیگری من گذشته است. تا اینجا که خیلی جذاب پیش رفته است، چون این کتاب درهای زیادی را به روی من گشوده است. در پادکستهای بیشماری با من مصاحبه کردند، در برابر جمعیتهای کوچک و بزرگ زیادی سخنرانی کردهام و اکنون هم که دارم برای نسخۀ فارسی کتاب، پیشگفتار مینویسم.